24/7 proactieve monitoring van uw apparatuur met FreezerData

Door gebruik te maken van innovatieve technologie en algoritmen van FreezerData zorgen wij voor een continue monitoring van uw vriezers en koelkasten. FreezerData registreert niet alleen de temperatuur, maar voorspelt ook wanneer onderhoud aan koelinstallaties nodig is. Door voortdurend het technische functioneren van uw koel- en vriesinstallaties te monitoren, kan het systeem storingen voorspellen alvorens de ruimtetemperatuur beinvloed wordt.

Voorspellend onderhoud en proactieve actie

Bij de huidige monitoring systemen zijn er alleen alarmen bij daadwerkelijke temperatuur afwijkingen van de installatie zelf of bij lange deuropeningen. Hierdoor ben je vrijwel altijd te laat omdat de technische storing er al aan vooraf is gegaan.
Met FreezerData vinden wij de technische storing voordat er een temperatuurafwijking zal optreden.

Dat kan resulteren in:

  • 12% minder uitgaven aan gepland onderhoud
  • 30% minder reparatiekosten
  • 70% minder ongeplande stilstand
  • Optimaal energieverbruik en functioneren van uw installatie

Hoe werkt het?

Alle FreezerData sensoren van uw installaties zijn verbonden met het internet en kunnen gegevens uitwisselen, wat ook bekend staat als ‘The Internet of Things’ (IoT). Doordat sensoren autonoom gegevens verzenden, ontstaat er een uitgebreide database met alle relevante data, inclusief informatie over eerdere storingen.

Op basis van deze database heeft FreezerData algoritmes ontwikkeld. Deze algoritmes voorspellen wanneer onderhoud nodig is. Telkens wanneer er een nieuwe storing wordt gedetecteerd, gebruikt het algoritme deze informatie om te leren en toekomstige storingen te voorkomen. Dit betekent dat het algoritme continu evolueert en leert van nieuwe gegevens.

De voordelen van Freezerdata

12% minder uitgaven aan gepland onderhoud

Dankzij de continue metingen van FreezerData, vergelijkbaar met die van een koeltechnisch specialist tijdens preventief onderhoud, kunnen afwijkingen direct worden gedetecteerd. Hierdoor kunt u op installatie niveau de frequentie van preventief onderhoud beter beoordelen wat resulteert in 12% lagere uitgaven aan gepland onderhoud.

30% minder reparatiekosten

Door tijdig afwijkingen te signaleren, kan FreezerData extra schade aan uw koelsystemen voorkomen, wat resulteert in aanzienlijk lagere reparatiekosten. Tevens kan een technicus op afstand bekijken wat de mogelijke oorzaak van een storing is, waardoor effectief kan worden ingegrepen en een fysiek bezoek alleen nodig is als dat absoluut noodzakelijk is.

70% minder ongeplande stilstand

Met 24/7 monitoring van uw gehele installatie, detecteert FreezerData storingen in een vroeg stadium. Hierdoor kunt u actie ondernemen voordat een installatie uitvalt, waardoor ongeplande stilstand met 70%  kan worden gereduceerd.

Energieverbruik en functioneren van de installatie

Dankzij de technische monitoring door FreezerData kan inefficiënt functioneren van uw installatie tijdig worden ontdekt. Hierdoor kunnen we de installatie inregelen om efficiënter te functioneren, levensduur te verlengen en het energieverbruik te verminderen.

Verhuizen of uitbreiden zonder problemen

De data collector van FreezerData, geïnstalleerd bij uw koeling en uitgerust met een eigen GSM-module, maakt het eenvoudig om uw koeling te verplaatsen naar een andere locatie zonder extra investeringen. Ook kunt u moeiteloos uitbreiden naar extra capaciteit wanneer nodig.

Kwaliteitsvereisten

FreezerData past naadloos in uw kwaliteitsvereisten en processen voor zowel interne als externe compliance en validatie: FDA 21 CFR deel 11, GLP, GMP, GxP, GAMP, AAALAC, AABB, CAP, HACCP, Joint Commission en USP797-compatibel

blank

Kalibratie

Wanneer u gebruikt maakt van FreezerData, wordt er automatisch een melding gegenereerd wanneer het tijd is voor kalibratie. Dit is instelbaar zodat u zelf conform uw kwaliteitssysteem de kalibratie interval kunt bepalen.

MediTech Solutions biedt deze kalibratiediensten aan tegen marktconforme tarieven. Hierdoor profiteert u van nauwkeurige metingen en bent u verzekerd van een goed werkende temperatuur monitoring.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een kalibratie afspraak te plannen.

Freezerdata en Meditech Solutions

  • Naadloze integratie: Freezerdata is naadloos geïntegreerd met ons service- en onderhoudsplatform, waardoor we altijd een compleet overzicht hebben van uw koelkasten, vrieskasten en klimaatkasten beheer.
  • Expertise en ondersteuning: Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij de installatie, configuratie en het gebruik van Freezerdata.
  • Eén aanspreekpunt: Meditech Solutions is uw one-stop-shop voor al uw behoeften, inclusief service, onderhoud, bewaking en advies.
blank

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer weten over de voordelen van Freezerdata en hoe Meditech Solutions u kan helpen bij het optimaliseren van uw koelkastbeheer? Neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag uw specifieke behoeften en adviseren u over de beste oplossing.