Laboratoriummateriaal opslag

Laboratorium koelkasten en vrieskasten worden breed ingezet. Denk hierbij aan Klinisch chemisch laboratorium (KCL), Laboratorium Medische Microbiologie (LMM), Pathologie etc.

Mede hierdoor is de productrange ook breder voor de opslag van uw biomateriaal. Bestaande uit:

  • Ultra low vriezers met een temperatuurbereik van -80 / -150
  • Koelkasten + 4 graden
  • Vriezers van -20 / -40 graden
  • Koelbroed stoven 

Koelkasten en vrieskasten voor opslag laboratorium onderzoeken

Voor opslag van laboratorium onderzoeken bieden wij laboratorium koelkasten en vrieskasten aan die geschikt zijn voor GLP (Good Laboratory Practice ).

Met de producten, geschikt voor GLP-toepassingen, kunt u de gestelde gedragscodes en SOP’s (Standard Operating Procedures) naleven en de geldigheid van onderzoeken eenvoudiger toetsen. Omdat de aangeboden laboratoriumapparatuur minimaal het vereiste nauwkeurigheidsniveau behalen. Hiermee word de veiligheid van mens en milieu gewaarborgd.

Opslag bij explosiegevaren (Atex richtlijnen)

Voor opslag van explosief materiaal of wanneer in de ruimte waarin de laboratorium koelkasten en vrieskasten staan explosiegevaar bestaat dient de apparatuur te voldoen aan de Atex richtlijnen.
Apparatuur die voldoet aan deze eisen zijn voorzien van een Ex logo en CE product markering. CE markering voor Atex apparatuur word enkel verkregen als de apparatuur voldoet aan de LVD laagspanningsrichtlijn voor electrische apparaten in een Atex omgeving.

Atex EU Richtlijn

De Atex EU richtlijn 94/9 EG (ATEX 114) EN/IEC 60079-15 voorheen ATEX 95  is de norm voor elektrische apparatuur in categorie 3 en zone 2 locaties. Dit zijn locaties waar gasontploffingsgevaar kan voorkomen.
Ook zit er onderscheid in Atex gecertificeerd laboratorium apparatuur. De ene fabrikant bied apparatuur aan wat inwendig en uitwendig explosieveilig is, de ander bied apparatuur aan wat enkel inwendig explosie veilig is.

Het materiaal dat in een Atex laboratorium koel- of vrieskast ligt opgeslagen dient ook verzegeld te zijn. Indien dit niet verzegeld is en de installatie enkel inwendig explosievrij is ontstaat ontploffingsgevaar bij het uit de kast halen van het materiaal.

Opslag laboratoriummaterialen

Advies over Atex richtlijnen en opslag laboratorium materiaal?

Door onze specialistische kennis van Atex 153 ( veilige en gezonde arbeidsomstandigheden in een explosiegevaarlijke omgeving) bent u voor advies bij MediTech Solutions altijd aan het juiste adres. 

Waarom uw koelkasten voor opslag van laboratorium materiaal bij MediTech Solutions kopen?

  1. Met onze jarenlange ervaring hebben we uitgebreide en specialistische kennis voor uw opslagprobleem.
  2. Wij verkopen niet alleen, we leveren uitgebreide service en onderhoud.
  3. Door het jaarlijks onderhoud uit te laten voeren blijven uw laboratorium koel- en vrieskasten voldoen aan deze strenge eisen.

Vragen over opslag van laboratoriummateriaal?

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u een service, onderhoud of offerte aanvraag? Wij staan altijd voor u klaar, neem gerust contact met ons op.